Nyheter.

2021-10-22 07:55
Einár blev 19 år gammal. Bild: TT
Einár blev 19 år gammal.
Puffetikett
Dagens ETC

Artisten Einár mördad på öppen gata – sköts med flera skott

Artisten Einár är död. Sent på torsdagskvällen sköts han till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Enligt uppgifter i media ska räddningspersonal ha utfört hjärt- och lungräddning på platsen men hans liv gick inte att rädda. 

– Han har träffats av flera skott och avled på plats när polisen gav första hjälpen tillsammans med ambulanspersonal, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i region Stockholm, tidigt på fredagsmorgonen till Aftonbladet.

Enligt tidningen ska två mörkt klädda personer ha setts springa från platsen och det kan dessutom vara så att mordet fångats på film. 

– Det kan finnas film att analysera. Vi har inhämtat filmerna från platsen som ska analyseras. Den analysfunktionen har varit igång sedan midnatt, säger Ola Österling.

Einár slog igenom 2019, endast 16 år gammal, med låten Katten i trakten. Sedan dess har han haft flera hits, vunnit priser både på Grammisgalan och P3 Guld och dominerat streaminglistor i Sverige.

Men han har också uppmärksammats för sin stökiga uppväxt och inblandning i det gängkrig som sedan flera år pågår i Stockholm. Några brottsmisstankar har inte riktats mot honom själv, däremot blev han offer för en kidnappning i april förra året, ett brott som artisten Yasin och en annan man dömdes för tidigare i år. 

Einár, eller Nils Kurt Erik Einar Grönberg, blev 19 år gammal.