Kultur & Nöje.

2018-01-12 13:00
Bild: Johanna Arnström/Syster förlag

”Jag trodde filmen ­handlade om hur ­listig Schindler var”

Bakom skämskudden med Fanny Agazzi. 

Fiktiv person jag skulle vilja byta stil med:

Adriana La Cerva från ”Sopranos”. Men det skulle krävas magi, för jag har inte tålamod att fixa till mig så där, och jag skulle säkert råka punktera en lunga med naglarna.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Sajt jag besöker lite för ofta:

Den där cul de sac-sidan ”DET HÄR ÄR EN BETALARTIKEL” Aftonbladet. Då grymtar jag, lurad av clickbait igen. D’oh! Jag som ville se femåringen med ett ben som väger två ton.

Kulturhajp jag inte fattar:

Svenska biopics! Det känns bara som att svenska skådisar klär ut sig. Är det för att lura alla 40- och 50-talister att gå på bio? 

Film jag ångrar att jag ­någonsin såg:

”Moonrise Kingdom” av Wes Andersson. Snälla Wes, sluta ­genast göra quirky lightversioner av filmen ”Kådisbellan”. 

Verk jag inte skryter om att jag älskar:

Alltså jag gillar så mycket som är pinsamt. Men en sak jag tycker om just nu är ”Power of now” av Eckhart Tolle. Att säga att man läser den är ju lite som att skrika till folk att man har generaliserat ångestsyndrom. Och det enda de undrade var om man hade något bra boktips till semestern.

Då fick jag gåshud senast:

När jag pratade känslor med en dejt. Annars var det nog till podcasten Risk. Den tycker jag om, oftast.

Tv-serie jag sparar till nästa förkylning:

Ingen! Jag klarar inte av att spara någonting. Klämmer det så fort jag får en liiiten ledig stund. Eller en stund då jag borde göra annat. Men okej, jag har inte sett ”Band of Brothers”. För jag har har fått för mig att det kanske skulle kunna vara en serie om ett gäng bröder som har ett band. Bröderna Hanson.

Person som aldrig mer borde retweetas:

Alexander Bard. Så tråkig kille.

Strömmar i tv-väg just nu:

”Den döende detektiven” på SVT, det är så mycket mustiga stora män som drar tjockisskämt om sig själva. Varvar med ”Unbreakable Kimmy Schmidt”, som jag missade när den kom. Det glimrar till som ”30 Rock” ibland! 

Verk jag missförstod när jag var barn:

”Schindlers list.” Jag trodde titeln var översatt och handlade om att en gubbe var riktigt listig. Vilket förvisso inte var helt fel. Men jag drog mig för att det lät så torrt.  

Bok jag fick sluta läsa för att den blev för läskig:

Ingen. Jag får väldigt mycket kick av kontrollerad rädsla. Jag vill genast läsa alla läskiga böcker, så nu kommer jag kolla in hur andra har svarat på den här frågan!

Ord jag får akut migrän av:

Energitjuv. Influencer. King content. Aloe vera-dryck.

Företagsslogan jag skulle vilja ha på min gravsten:

Helst skulle jag ha ett citat från ”Familjeepos” av Johanna Frid och Gordana Spasic: ”Världen är din, gumman.”

Kulturupplevelse som ­förändrade mitt liv:

”Real housewifes of Beverly Hills”, andra säsongen. Den hade faktiskt allt.

Ett museum jag önskar fanns:

Ett riktigt gött humormuseum borde man väl kunna göra? Med risk för att det skulle bli jordens tråkigaste museum i och för sig. Gubbar som står och skriker om kääärringa i svartvita små klipp från lundaspex. Nä, kanske var det här en dålig idé. I så fall vill jag ha ett helt stort museum om rymden! Det ska vara mörkt och gigantiskt och syrefattigt.

Fiktiv person jag vill skicka till de sälla jaktmarkerna:

Bamse! Tycker att Brummelisa skulle vara mer intressant karaktär som ensamstående mamma. Hon kanske skulle kunna ha en affär med Vargen, eller Skalman. Det skulle i alla fall göra mina nattningar betydligt bättre. Sen Vargen blev snäll är det svårt att veta vem som är mest het i Bamseskogen. Utom den uppenbara Nina Kanin då naturligtvis. 

Person jag lajkar oftast i ­sociala medier:

Åh, jag brukar tycka om det Morgan Murphy skojar om på Twitter. Men jag är väldigt sällan där.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Fanny Agazzi

Gör: Komiker och serie­tecknare.

Aktuell: Med nya ståupp­klubben Bus med Barbro, som hon startar tillsammans med Jonas Dillner. Premiär tis­dagen den 16 februari på Bistro Barbro i Stockholm.