Inrikes.

2020-06-01 16:48
Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Puffetikett
Dagens ETC

Kräver att las-utredningen skrotas: ”Historiskt misstag”

Nu har regeringens utredare presenterat sina förslag på förändrad arbetsrätt. Daniel Suhonen vid tankesmedjan Katalys är inte nådig i sin kritik.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

”Förslagen ska kasseras.” ”Lever inte upp till kravet på balans mellan parterna.” ”Jag hoppas att regeringen är klok och realistisk nog att man kastar det här i papperskorgen.”

Redan innan regeringens utredning om förändringar i arbetsrätten presenterades gick både krönikörer, ministrar och oppositionspolitiker hårt åt den med motorsågen. 

Efter dagens presentation på regeringskansliet är Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, minst lika kritisk som politiske redaktören Martin Klepke, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, vars åsikter inleder denna text.

– Jag kan inte se att regeringen går vidare med de här förslagen. Utredningen måste skrotas och det måste tillsättas en ny. De här förslagen innebär ju en stor förlust för löntagarna och en stor försvagning av anställningsrätten, säger han direkt efter pressträffen där utredningen presenteras.

”Bibehållen balans”

De huvudsakliga förslagen har varit kända sedan de läcktes till SVT för en vecka sedan och handlar enligt utredaren om att anpassa lagen till en arbetsmarknad i förändring, där arbetstagare lättare ska kunna sägas upp men i gengäld ska arbetsgivares ansvar för arbetarnas kompetensutveckling ökas. Därmed skulle balansen mellan arbetsmarknadens parter bibehållas, enligt utredaren.

– Det tycker jag låter som en dimridå. Att kraftigt urholka anställningsskyddet och kompensera detta med kompetensutveckling – det går ju inte att jämföra den maktförskjutningen. Det är inte ens två jämförbara storheter, säger Daniel Suhonen, som får medhåll av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

– Det är en väldigt stor obalans till arbetsgivarnas fördel: Stora möjligheter till undantag från turordningsreglerna, långtgående möjligheter för småföretag med mera. Det finns en hel del förslag som gör att arbetsgivaren skulle få mer makt, säger hon till Dagens Nyheter.

Obegriplig tolkning

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni hade tidigare under måndagen en egen pressträff där hon gillande kommenterade utredningen.

– Direktiven utgår från överenskommelsen i januariavtalet. Utredningen levererar precis det vi har beställt, sade hon.

Men detta är i Daniel Suhonens öron obegripligt.

– Hon verkar skumma materialet rätt friskt och kan inte ha läst hela avtalet. Det finns en paragraf där det tydligt står att maktbalansen mellan parterna inte ska förskjutas. Socialdemokraterna måste kunna se sina väljare i ögonen. De här förslagen är ju sådana som kan genomföras i en borgerlig regering, men inte i en socialdemokratisk, och det verkar inte heller som att de kommer att göra det. 

Vad skulle med hända med Socialdemokraterna om de gjorde det?

– Det skulle vara ett ödesdigert och historiskt misstag. Inte ens regeringsmakten är värd det. Det kommer att bli omöjligt för LO-medlemmar att se skillnad mellan de borgerliga och S, säger han.

– Det är klart att man måste kompromissa, men det kan inte innebära att man slaktar hela anställningsskyddet och arbetsrätten.

Utredningens förslag i urval

• Det ska bli billigare för arbetsgivare att säga upp anställda. 

• Undantagen i turordningsreglerna ska utökas från två till fem, oavsett hur många anställda ett företag har. 

• Ålder ska inte längre vara en faktor i turordningen – arbetsgivaren ska helt enkelt själv få välja vem som ska få gå när två personer jobbat lika länge på företaget.

• Ett förstärkt skydd för arbetstagare med allmän visstidsanställning, där förtur till en tjänst ska uppnås redan efter nio månader i stället för dagens tolv.

• Arbetsgivare ska ha ett större ansvar för kompetensutveckling hos sina anställda.

Källa: En moderniserad arbetsrätt SOU 2020:30